Graffiti verwijdering

Graffiti is al eeuwenoud, in Frankrijk werden sommige grottekeningen al betiteld als graffiti. Maar iedereen kent de straatbendes die in de jaren '70 hun territorium afbakenden met agressief ogende graffiti. Tegenwoordig is graffiti niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij.

De keuze van het juiste anti-graffiti systeem is specialistenwerk en afhankelijk van verschillende zaken, zoals: ondergrond, gewenste onderhoudsmethodiek en gewenste mate van milieuvriendelijkheid. Samen met u komt Prins Gevelreiniging tot de juiste en graffitivrije oplossing van uw bezittingen.

graffiti
graffiti
graffiti

Wij hebben een complete lijn van producten, afhankelijk van de ondergrond, tot zogenaamde anti-graffiticoating systemen. Om de ondergrond te beschermen tegen graffiti en om het verwijderen van graffiti te vergemakkelijken is een aantal coatingsystemen beschikbaar:

  • Zelfopofferend systeem
    Milieuvriendelijk, voordelig en eenvoudig aan te brengen systeem voor vrijwel alle minerale ondergronden. De graffiti wordt verwijderd door middel van afspuiten onder aangepaste druk met heet water. De graffiti en de coating worden verwijderd, zodat de coatiig na reiniging hersteld dient te worden. Deze coatings zijn visueel vrijwel niet waarneembaar.
  • Semi-permanente systemen
    Dit systeem wordt opgebouwd uit twee lagen. De onderste laag beschermt de ondergrond tegen beschadiging en de toplaag wordt samen met de graffiti verwijderd. De toplaag dient hierna hersteld te worden.
  • Permanente systemen
    Deze systemen bestaan vaak uit twee componenten en worden niet aangetast wanneer de graffiti verwijderd wordt. Een nadeel van deze systemen is dat de dampdoorlatendheid van de gevel vaak sterk vermindert, bovendien zijn deze systemen duidelijk zichtbaar.