Stralen

Ook het stralen van gevels behoort bij ons tot de mogelijkheden. Veel mensen denken bij stralen al gauw aan een proces dat schadelijk is voor hun gevel. Tegenwoordig zijn er nieuwe technieken beschikbaar waarbij dat absoluut niet het geval is.

Prins Gevelreiniging beschikt over de nieuwste apparatuur op het gebied van stralen. De IBIX 25 is een nieuwe straalunit ontwikkeld door IBIX Special Cleaning. Het principe bestaat uit het stralen van natuurlijke straalmiddelen d.m.v. perslucht. De machine is volledig van aluminium opgebouwd, gebruiksvriendelijk en door 1 persoon te bedienen. Het instellen van de IBIX is uiterst precies waardoor iedere aanslag verwijderd kan worden zonder de ondergrond te beschadigen. Doordat met de IBIX alle straalmiddelen gebruikt kunnen worden, zijn de mogelijkheden talloos. Het stralen heeft als prettige eigenschap dat ook moeilijk bereikbare plaatsen gestraald kunnen worden zodat op iedere plaats de zekerheid is van een uitermate goed resultaat. Straalmiddelen zijn bovendien veel goedkoper dan alle chemische middelen.

stralen

Hierboven ziet u de nieuwste techniek, de Helix. De rotatie-wervelstraal bestaat uit een mengeling van lucht, granulaat en water. De druk is instelbaar vanaf 0,5 tot 4 bar en wordt aangepast volgens het te reinigen materiaal. In de spuitmond worden de straalmiddelen in een roterende beweging gedwongen waardoor een wervel ontstaat. Door deze met water en straalmiddel gemengde roterende wervelstraal ontstaat aan het oppervlak een luchtkussen die een roterende verticale beweging ombuigt naar een horizontale, slijpende, gommende beweging en indien gewenst met een polierend effect. Hierdoor wordt de inslagkracht van het granulaat tot nagenoeg nul gereduceerd en treedt er aan de oppervlakte vrijwel geen beschadiging op.

stralen
stralen
stralen

Voordelen van de IBIX 25:

  • Nu ook moeilijk bereikbare plaatsen in zeer korte tijd grondig reinigen
  • Verwijderen van roest, graffiti, vervuiling binnen afzienbare tijd
  • Milieuvriendelijk doordat gestraald wordt met perslucht
  • Geen beschadigingen aan uw gevel